Skip Navigation or Skip to Content

Cybercongres: Better Safe Than Sorry

Datum: 30 november 2023

Tijd: 18:45 - 22:00

Locatie: Focus Beroepsacademie, Barendrecht

1 op de 3 ondernemers wordt slachtoffer van cybercrime en de dreiging neemt alleen maar toe. Om ondernemers uit de gemeente Barendrecht te wapenen tegen cybercriminelen, wordt het cybercongres Better Safe Than Sorry georganiseerd. Op 30 november leer je alles over het belang van cybersecurity, risico’s en maatregelen die je kan nemen.

Maria Genova

Schrijfster en onderzoeksjournalist Maria Genova werd na haar bestseller ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ één van de meest gevraagde sprekers in Nederland op het gebied van privacy, identiteitsfraude en informatiebeveiliging. Haar praktische en interactieve lezingen trekken volle zalen. Door haar enthousiasme en passie voor het onderwerp, weet ze iedereen te overtuigen dat je serieus moet nadenken over de onderwerpen privacy en cybercrime en door middel van duidelijke voorbeelden laat ze ook zien hoe en waarom. Omdat ze zelf geen ict-er is, gebruikt Maria geen vaktermen en kan alles op een duidelijke manier aan een breed publiek uitleggen. Hoe kun je het beste je eigen computer en het netwerk van de organisatie tegen hackers beschermen? Hoe herken je de betere phishingmails? Hoe onthoud je tientallen ingewikkelde wachtwoorden? De deelnemers zijn altijd heel blij met de vele praktische tips.

Dit was een eye-opener

— Bezoeker van lezing Maria

Peter Lahousse

Maar hoe vindt zo’n hack nu eigenlijk plaats, en hoe komt het dat mensen er ondanks alle waarschuwingen tóch vaak intrappen? Ethisch hacker en trendwatcher Peter Lahousse zoomt in op het menselijke effect van de hacker, en waarom zij dankbaar gebruik (misbruik) maken van emoties.

Wat zijn jouw vragen over cybercriminaliteit?

Na de lezingen kun je al jouw brandende vragen stellen. Voor deze vragen sluit ook een digitaal wijkagent aan.

Netwerkborrel

We sluiten af met een netwerkborrel, waar je na kunt praten met de aanwezige ondernemers.