Skip Navigation or Skip to Content

Cybercrime in regio Rotterdam

Cybercrime: laat het jou niet overkomen. In de regio Rotterdam zijn diverse initiatieven voor ondernemers beschikbaar, om te ondersteunen bij het weerbaarder worden tegen cybercrime.

Cybercrime in de havens van Rotterdam

Cybercrime vormt een groeiende bedreiging voor ondernemers in de haven van regio Rotterdam. Neem bijvoorbeeld de Rotterdamse haven, een van de grootste en meest vitale logistieke knooppunten ter wereld. Deze vorm van criminaliteit omvat een breed scala aan activiteiten, waaronder hacking, phishing, malware-aanvallen en datalekken, die allemaal aanzienlijke schade kunnen veroorzaken aan bedrijven van elke omvang. De omvang en complexiteit van de operaties in de haven bieden cybercriminelen talloze mogelijkheden om binnen te dringen in de systemen van bedrijven. De gevolgen hiervan kunnen variëren van van financiële verliezen, verstoring van de logistiek en zelfs bedreigingen voor de veiligheid.

Cyberrisico's voor kleine en middelgrote bedrijven

Ook kleine en middelgrote bedrijven in de regio Rotterdam zijn vaak het doelwit van cybercriminelen, vanwege hun beperktere middelen en mogelijkheden om zichzelf te beschermen. Veel van deze ondernemingen beschikken niet over de nodige expertise of budgetten om zich effectief te verdedigen tegen cyberaanvallen. Als gevolg hiervan zijn ze vaak het slachtoffer van ransomware. Hierbij worden systemen vergrendeld en toegang geblokkeerd, totdat er losgeld is betaald.Daarnaast kunnen bedrijven in de regio Rotterdam worden getroffen door gerichte aanvallen op hun financiële systemen, waarbij criminelen proberen om geld te stelen via frauduleuze transacties of valse facturen. Deze vorm van cybercriminaliteit kan aanzienlijke financiële schade veroorzaken en het vertrouwen van klanten en zakelijke partners ondermijnen.

Bijeenkomsten en trainingen in de regio Rotterdam

Wij organiseren regelmatig gratis bijeenkomsten en trainingen voor ondernemers uit de regio Rotterdam. Hierin delen IT-experts tips en tricks die voor iedere ondernemer toepasbaar zijn. Houd onze agenda in de gaten voor een event bij jou in de buurt!

Agenda

Bent u geholpen met deze informatie?