Skip Navigation or Skip to Content

Vastgoed in regio Rotterdam

Wat is criminaliteit in de vastgoedsector?

Vastgoedcriminaliteit omvat een breed scala aan criminele activiteiten, waaronder vastgoedfraude, witwassen van geld, illegale verhuur, illegale wietteelt en pandjesbazen die huurders uitbuiten.

In Nederland wordt vastgoedcriminaliteit gezien als een toenemend probleem en een bedreiging voor de integriteit van de vastgoedsector. Het kan schadelijk zijn voor zowel de eigenaren van vastgoed als voor de samenleving als geheel.

Vastgoedcriminaliteit in Rotterdam

De regio Rotterdam, als de tweede grootste stad van Nederland en een belangrijk economisch centrum, is gevoelig voor vastgoedcriminaliteit. Om deze reden zijn er diverse initiatieven en samenwerkingsverbanden tussen overheid, politie, vastgoedsector en andere betrokken partijen om deze problemen aan te pakken en te voorkomen.

Bijeenkomst voor de vastgoedsector

Eén keer per jaar organiseren we een regionale bijeenkomst voor ondernemers in de vastgoedsector. Dit is een samenwerking met meerdere netwerkpartners. Het voornaamste doel is ondernemers voorzien van informatie en bewustwording creëren. Bij zo’n bijeenkomst wordt een actueel probleem behandeld, zoals:

  • Mensenhandel
  • Uitbuiting
  • Verborgen ruimten
  • Verdovende middelen
  • Drugslabs

Meer weten over deze bijeenkomsten? Neem dan contact met ons op.

Bent u geholpen met deze informatie?