Skip Navigation or Skip to Content

Winkelcriminaliteit in regio Rotterdam

Wij maken ondernemers in winkelgebieden weerbaar tegen verschillende vormen van winkelcriminaliteit, zoals inbraak, diefstal en geweld.

Wat is winkelcriminaliteit?

Er zijn verschillende vormen van winkelcriminaliteit die kunnen worden gepleegd door individuen of groepen. Dit zijn de meestvoorkomende vormen van winkelcriminaliteit:

  1. Diefstal: goederen stelen uit een winkel zonder hiervoor te betalen. Dit wordt op verschillende manieren gedaan, zoals producten verstoppen in tassen of kleding, of simpelweg producten meenemen zonder te betalen.
  2. Fraude: bedrog plegen om goederen of diensten te verkrijgen zonder hiervoor te betalen. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door gestolen of vervalste creditcards te gebruiken of  gestolen goederen retourneren voor geld of tegoedbonnen.
  3. Vandalisme: eigendommen van de winkel, zoals ramen, deuren, schappen of producten, opzettelijk beschadigen of vernietigen.
  4. Agressie: geweld of dreigementen gebruiken tegen winkelpersoneel of andere klanten. Dit kan variëren van verbaal geweld tot fysiek geweld, zoals duwen, slaan of schoppen.
  5. Cybercriminaliteit: misdrijven  plegen via digitale kanalen, zoals hacking, identiteitsdiefstal of phishing. Dit kan leiden tot financiële verliezen voor de winkel en de klanten.

Hoe kun je winkelcriminaliteit voorkomen en aanpakken?

Het is belangrijk voor winkels om maatregelen te nemen om deze vormen van winkelcriminaliteit te voorkomen en te bestrijden, bijvoorbeeld door:

  • Beveiligingscamera’s
  • Samenwerking met lokale politie- en veiligheidsdiensten.
  • Training van personeel

Om ondernemers weerbaar te maken tegen veelvoorkomende vormen van winkelcriminaliteit, organiseren wij trainingen in samenwerking met Devizion. De trainingen houden we in winkelcentrums of winkelstraten met relevante problematiek. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een training aan te vragen.

Winkelscan

Als ondernemer heb je met veel onderwerpen tegelijkertijd te maken. Veiligheid is er één van. Om te bepalen waar de kwetsbaarheden van jouw winkel liggen, voeren wij de Veilig Ondernemen Scan uit namens het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

Wij helpen je niet alleen om de veiligheid in en om je pand te vergroten, maar ook die van je medewerkers, zodat zij zich bezig kunnen houden met hun kernactiviteiten. Dit doen we door jou rechtstreeks te ondersteunen met informatie, samenwerking en praktische instrumenten.

Winkelscan

Bent u geholpen met deze informatie?