Skip Navigation or Skip to Content

Cyberaanvallen blijven toenemen: hoe bescherm je jouw bedrijf?

15 juli 2024
2 min leestijd

Aanvallen met gijzelsoftware blijven onverminderd doorgaan. Vorig jaar werden in Nederland minstens 147 ransomware-incidenten geregistreerd. Bij dergelijke aanvallen vergrendelen criminelen de computersystemen van bedrijven en eisen losgeld om ze weer vrij te geven, met de dreiging om anders gevoelige informatie te lekken. Hoe bescherm je je onderneming hiertegen? En kun je cyberaanvallen voorkomen?

Veel bedrijven doen geen aangifte, uit angst voor reputatieschade. Hierdoor vertegenwoordigen de geregistreerde 147 gevallen waarschijnlijk slechts een klein deel van het totale aantal aanvallen. Ter vergelijking: in Duitsland is het verplicht om ransomware-aanvallen te melden, en daar waren er vorig jaar vierduizend incidenten.

Deskundigen constateren dat het aantal cyberaanvallen alleen maar toeneemt. Het is daarom essentieel dat ondernemers de digitale veiligheid van hun bedrijven serieus nemen. Het is namelijk niet de vraag óf, maar wanneer je slachtoffer wordt.

Verharding van cybercriminaliteit

Deskundigen zien naast de toename ook meer verharding binnen de cybercriminaliteit. Zo stappen cybercriminelen steeds vaker naar klanten, zakelijke contacten of zelfs vrienden of familie van het slachtoffer. Ook zijn er gevallen bekend waarin criminelen langs de deur gaan om het slachtoffer te bedreigen. Het idee dat cybercriminelen ver weg achter een computer zitten, klopt niet. Cybercriminelen zijn vaak verbonden met de criminaliteit op straat.

Cyberaanvallen voorkomen in plaats van genezen

Je kunt cyberaanvallen niet altijd voorkomen, maar als je je kwetsbaarheden kent en preventieve maatregelen treft, verklein je de kans op enorme schade aanzienlijk. Om te bepalen waar jouw onderneming kwetsbaar is, bieden wij adviesgesprekken aan gebaseerd op onze cyberscan. Wij ondersteunen je met nuttige informatie, samenwerkingen en praktische hulpmiddelen om de digitale veiligheid van je bedrijf te verbeteren.

Zo gaat het Cyberadviesgesprek

Een PVO-adviseur komt naar jouw bedrijf en onderzoekt de digitale kwetsbaarheden binnen jouw organisatie. Tijdens dit bezoek worden mogelijke veiligheidsrisico’s en beschermingsmaatregelen besproken. Na afloop ontvang je een gedetailleerd adviesrapport met concrete aanbevelingen om deze risico’s te verminderen en de veiligheid te verhogen.

Voor wie is het Cyberadviesgesprek?

Cyberveiligheid is belangrijk voor elke ondernemer, of je nu een website hebt, een winkel runt, of simpelweg een bankrekening gebruikt.

Begin vandaag nog met het verbeteren van de digitale veiligheid van je onderneming. Maak via onderstaande knop een afspraak voor een Cyberadviesgesprek!

Cyberadviesgesprek inplannen