Stel je voor: je start je computer op en al je klantgegevens en belangrijke data zijn weg. Dan krijg je het bericht: “Ik heb je systeem gehackt, betaal een flink bedrag om je bestanden terug te krijgen". Wat zal jij dan doen? Deze training leert je hoe je kunt handelen bij hack-hectiek!
De kans om gehackt te worden, is groter dan de kans op brand. Toch zijn meer ondernemers beschermd tegen brand dan tegen cybercriminaliteit. Hoewel de cijfers van traditionele criminaliteit dalen, verdwijnt criminaliteit niet; het verplaatst zich naar de digitale wereld. Wat moet je doen als je gehackt bent? De ‘Cyberh@cktisch’ training leert je slim om te gaan met de hectiek rondom cybercrime.
Ondernemers zijn interessant voor cybercriminelen, vooral kleine en middelgrote bedrijven, omdat zij over het algemeen minder maatregelen nemen om digitaal veilig te zijn. Dit maakt jou kwetsbaar. Vergroot daarom zo snel mogelijk de cyberweerbaarheid van jouw organisatie. Als ondernemer kun je gratis deelnemen aan de training Cyberh@cktisch.
Wat leer je tijdens de training?
Hoe je in het eerste uur na een cyberaanval reageert, is van onschatbare waarde. Een effectieve voorbereiding kan je helpen kalm te blijven en de juiste keuzes te maken, waarmee je de schade van een cyberaanval aanzienlijk kunt beperken.
Je leert:
- Wat de zwakke plekken zijn in je cybersecurity;
- Hoe je ervoor zorgt dat je je niet laat leiden door stress bij een cyberaanval;
- Hoe je de impact van een aanval kunt beperken.
Deze praktijkgerichte training, onder begeleiding van ervaren cybersecurityprofessionals van het Cyber Chain Resilience Consortium (CCRC), geeft je de kans om je voor te bereiden op mogelijke cyberaanvallen, met de nadruk op het beperken van schade en, nog belangrijker, het voorkomen van dergelijke aanvallen.
Het is ongelofelijk wat je kan bereiken onder tijdsdruk met de juiste aanpak.
Door wie en voor wie?
Deze sessie wordt aangeboden door het Platform Veilig Ondernemen Regio Rotterdam, MKB Rotterdam-Rijnmond, Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden en is mede mogelijk gemaakt door de MKB-Deal Digitalisering ZHD (een initiatief van de provincie Zuid-Holland en de regiogemeenten Hoeksche Waard, Goeree Overflakkee, Nissewaard en Voorne aan Zee). Alle ondernemers uit de Hoeksche Waard kunnen gratis deelnemen.
Vol=vol, dus meld je snel aan.