Skip Navigation or Skip to Content

Ondernemers in de Misdaadmix

Datum: 30 januari 2024

Tijd: 18:00 - 21:30

Locatie: De Stoep, Theaterplein 1, 3201 DH Spijkenisse

Voor begrippen als ondermijning en cybercrime worden ondernemers veelvuldig gewaarschuwd, maar wat houdt het eigenlijk in? Waarom is dit zo’n belangrijk onderwerp en hoe zijn deze met elkaar verweven? Leer wat de gevaren zijn en hoe je je ertegen wapent. Dave Maasland, CEO van ESET Nederland, neemt je op 30 januari 2024 mee in de Misdaadmix.

Weet je wat de overeenkomst is tussen de onderwereld, bovenwereld en de digitale wereld? Naast dat overal het woord ‘wereld’ in zit, is de meest verontrustende overeenkomst dat er overal criminelen te vinden zijn. De onderwereld vermengt zich graag met legitieme ondernemingen, en jouw digitale omgeving kan een prooi zijn voor cybercriminelen. Welke vorm van criminaliteit jou ook treft: het kan je bedrijfsvoering flink verstoren.

In de Misdaadmix komen criminaliteitsvormen aan het licht die we vaak zien richting ondernemers. Termen als ondermijning en cybercrime, die vaak gebruikt worden in de media, worden specifiek gemaakt. En nog belangrijker: je krijgt praktische tips en adviezen om de kans dat jouw onderneming hiervan de dupe wordt, te verkleinen.

Informatie ronselen

Op de informatiemarkt kun je onder andere snuffelen aan een hennepkwekerij en cocaïnewasserij. Dit kan zomaar onder jouw neus plaatsvinden… Daarom leer jij deze avond de signalen herkennen. Er zijn meerdere professionals aanwezig die jou van alle informatie voorzien. Voor je het weet voorkom je dat criminelen jouw wereld binnendringen.

Dave Maasland

Dave Maasland is CEO van ESET Nederland,  één van de grootste IT-security bedrijven van Nederland. Daardoor is hij dé persoon die alles kan vertellen over de digitale wereld, de technologie van cybercrime en de beste manieren om je daartegen te beschermen.

Janco de Pijper

Hoe uit ondermijning zich en hoe dicht bij jouw onderneming kan dit komen? Janco de Pijper laat zien dat de scheiding tussen de onder- en bovenwereld slechts een dun lijntje kan zijn. Met alle gevolgen van dien, maar gelukkig kun je met samenwerking en bewustzijn een hoop ellende voorkomen.

Netwerk

Tijdens de borrel is er alle ruimte om te netwerken met experts en andere MKB’ers.

De organisatie

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Platform Veilig Ondernemen Regio Rotterdam en de gemeente Nissewaard.

Praktische informatie

Vanaf 18:00 uur ben je welkom voor een lichte maaltijd. Om 18:45 uur zal de burgemeester de avond openen en start het programma.

De Misdaadmix is gratis voor alle ondernemers uit gemeente Nissewaard. Aanmelden is wel verplicht, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt!