Skip Navigation or Skip to Content

Cyberh@cktisch

Cyberh@cktisch

De kans om gehackt te worden, is groter dan de kans op brand. Toch zijn meer ondernemers beschermd tegen brand dan tegen cybercriminaliteit. Hoewel de cijfers van traditionele criminaliteit dalen, verdwijnt criminaliteit niet; het verplaatst zich naar de digitale wereld. Wat moet je doen als je slachtoffer bent geworden van cybercrime? De ‘Cyberh@cktisch’ training leert je slim om te gaan met de hectiek rondom cybercrime.

Naar de agenda

Ondernemers zijn interessant voor cybercriminelen, vooral kleine en middelgrote bedrijven, omdat zij over het algemeen minder maatregelen nemen om digitaal veilig te zijn. Dit maakt jou kwetsbaar. Vergroot daarom zo snel mogelijk de cyberweerbaarheid van jouw organisatie. Als ondernemer kun je gratis deelnemen aan de training Cyberh@cktisch.

 

Hoe je in het eerste uur na een cyberaanval reageert, is van onschatbare waarde. Een effectieve voorbereiding kan je helpen kalm te blijven en de juiste keuzes te maken, waarmee je de schade van een cyberaanval aanzienlijk kunt beperken.

Je leert onder andere:

  • Wat de zwakke plekken zijn in je cybersecurity;
  • Hoe je ervoor zorgt dat je je niet laat leiden door stress bij een cyberaanval;
  • Hoe je de impact van een aanval kunt beperken.

Deze praktijkgerichte training, onder begeleiding van ervaren cybersecurityprofessionals van het Cyber Chain Resilience Consortium (CCRC), geeft je de kans om je voor te bereiden op mogelijke cyberaanvallen, met de nadruk op het beperken van schade.

Reacties van deelnemers

Recente deelnemers aan eerdere sessies waren enthousiast over de praktijkgerichte aanpak: “Het is ongelooflijk wat je kan bereiken onder tijdsdruk met de juiste aanpak.

Het is ongelooflijk wat je kan bereiken onder tijdsdruk met de juiste aanpak.”  Het managen van een cybercrisis heeft toch wel specifieke aspecten waar je rekening mee moet houden, waarvan ik me niet bewust was.

Data en aanmelden

De Cyberh@cktisch training wordt in 2024 drie keer gegeven voor ondernemers in verschillende gemeenten. Klik op een link om je aan te melden voor een training bij jou in de buurt:

Over de organisatie

Deze sessie wordt aangeboden door het Platform Veilig Ondernemen Regio Rotterdam, MKB Rotterdam-Rijnmond, Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden en is mede mogelijk gemaakt door de MKB-Deal Digitalisering ZHD (een initiatief van de provincie Zuid-Holland en de regiogemeenten Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, Nissewaard en Voorne aan Zee).